Onze eigen Lotte Nederlands Kampioen!

Op zaterdag 6 mei 2017 werden de jaarlijkse Nederlands Kampioenschappen Latin gehouden in het topsportcentrum Almere. Tijdens deze danswedstrijd namen Nederlandse paren het tegen elkaar op voor de felbegeerde titel van Nederlands kampioen.

Lotte, die al jaren met veel liefde danst en lesgeeft bij Step by Step, en haar danspartner Rob vormen sinds februari 2017 een danspaar. In de korte tijd dat zij dansen, hebben zij heel hard getraind om beslagen ten ijs te kunnen tijdens dit NK. Na de eerste ronde werden zij direct doorgeplaatst naar de halve finale; paren die dit geluk niet hadden, dansten nog een herkansingsronde. Vervolgens namen de beste 6 paren het tegen elkaar op in de finale, waarin zij zich moesten bewijzen in vijf dansen; Samba, Chachacha, Rumba, Paso Doble en Jive.

Tijdens de zenuwslopende prijsuitreiking trokken Rob & Lotte aan het langste eind en werden zij de Nederlands kampioenen in de A-klasse Latin 2017. In alle vijf de dansen wisten zij de concurrentie te verslaan. Lotte: “Na zo’n korte tijd met mijn nieuwe partner, had ik dit niet durven dromen. We zijn ontzettend blij.” Rob: “Na 4 maanden is dit een moment dat we niet zagen aankomen. Flink hard trainen ‘payed off’.”

De moeder van Lotte, Nanni, kon niet bij het evenement zijn maar keek vanuit Spanje vol spanning mee via een livestream. Nanni: “Mijn ‘kleine’ meisje en haar partner Nederlands kampioen. Wouw, ik heb er geen woorden voor.”

Tien jaar geleden begon Lotte haar danscarrière in een beginnerscursus bij onze dansschool. Tegenwoordig danst ze hier nog met veel passie en werkt ze er inmiddels als docent.