Danswedstrijd Nieuwegein

Op zondag 10 januari stond de eerste danswedstrijd van 2016 alweer voor de deur. De WDC Amateur League-wedstrijd in Nieuwegein is de grootste nationale wedstrijd van het seizoen. Dit jaar was de omvang van de wedstrijd zo groot dat zelfs de inschrijvingen stop gezet zijn.

Met deze gedachte in ons hoofd zijn we met 6 paren ’s ochtends vroeg vertrokken richting Nieuwegein. ’s Middags was de groep uiteindelijk compleet toen de laatste 2 paren zich ook meldden voor het dansen van de latin-wedstrijd.

De start van de ballroom wedstrijd was om 9.30 uur. Er werd begonnen met de Pre-Amateur wedstrijd, hier deden 5 paren van Step by Step aan mee. Bob en Flo deden mee als gelegenheidspaar omdat hun partners verhinderd waren. Daarnaast hebben Floris en Sanne hun eerste wedstrijd buiten de dansschool gedanst. Voor beide paren was het dus een hele bijzondere wedstrijd met hele goede uitslagen. De andere paren hebben ook heel goed gedanst en mogen ook zeker trots zijn op de behaalde resultaten!

Heer Dame Poule Plaatsing
Bob Flo B 2e
Didier Eline B 3e
Dylan Chantal C geen finale
Floris Sanne C 2e
Mark Laura B geen finale

Daarnaast deed er vanuit Step by Step ook nog één paar mee met de National Amateurs.
Jeffrey en Kelsey hebben Step by Step vertegenwoordigd in de National Amateur. Zij hebben één van hun beste wedstrijden gedanst en hebben dat ook beloond zien worden met een 1e plaats in de B-poule!
Volgens de timetable zou de latin wedstrijd beginnen om 17.55 uur, alleen door het grote aantal inschrijvingen in de ballroom begon de wedstrijd ongeveeer anderhalf uur later.

Bij de Pre-Amateurs in de latin deden er ook weer 5 paren mee van Step by Step. Dylan en Chantal hadden er voor gekozen om alleen de ballroom te gaan dansen. Echter kwamen Laurens en Kirsten laat in de middag binnen omdat zij alleen de latin wedstrijd wilden dansen. Zij kwamen dus wat extra energie brengen voor de paren die er al de hele dag op hadden zitten.
Ondanks de lange dag hebben alle paren hun beste beentje voorgezet om net zulke resultaten te behalen in de latin als in de ballroom.

Heer Dame Poule Plaatsing
Bob Flo A 6e
Didier Eline B geen finale
Floris Sanne C 6e
Laurens Kirsten D 4e
Mark Laura D 3e

In de latin vertegenwoordigde Sjoerd en Lotte, Step by Step bij de National Amateurs. Na lang wachten vanwege alle uitloop mochten ook Sjoerd en Lotte aan de bak. Na een hele goede eerste ronde hebben zij de B-poule behaald. Helaas zat er deze keer geen finale in maar dat maakt de prestatie er niet minder om!
Alle paren heel erg gefeliciteerd met hun behaalde resultaten en het doorkomen van deze lange dag! Met een uitloop van ongeveer 2.5 uur werd het voor sommige paren een dag van 09.00-0.00 uur. Ondanks deze lange zit is er heel goed gepresteerd. Op naar de volgende wedstrijd!

Wedstrijden:

7 februari DMN wedstrijd in de Bilt, opgeven op de dansschool.

13 januari Teammatch op de dansschool, opgeven op de dansschool

21 februari WDC Wedstrijd (locatie nog onbekend). Zelf inschrijven via de website.