Geschiedenis

GESCHIEDENIS

Step by Step is in 1981 opgericht door John Segaar. Na een aantal jaren bij een dansschool in Schiedam te hebben gewerkt, vond John het tijd om voor zichzelf te beginnen. Hij begon les te geven in huurzalen in Moordrecht  en Bergschenhoek.

Leerlingen waren enthousiast dus werd in 1986 het huidige pand aan de Turfmarkt aangekocht. Toen werd er nog gedanst in de originele ‘balzaal’. In deze ruimte bevindt zich tegenwoordig de bar. Dit is niet het enige wat aan het pand veranderd is door de jaren heen. Het eerste wat aangepast diende te worden waren de toiletten. In de zomer van 1986 zijn die aangelegd op de plek waar vroeger de garderobe was. De jassen werden vervolgens aan haakjes in de gang gehangen. In de toenmalige danszaal werd een discobar gebouwd en heel veel leerlingen uit Moordrecht verhuisden mee naar Gouda, zodat meteen de lessen konden starten.

Al snel groeide Step by Step uit z’n voegen en in 1987 werd begonnen met de aanbouw van de huidige danszaal. Op een fundering van 17 heipalen van 23 meter lang (grond in Gouda is erg zacht), werd het casco geplaatst. De binnenkant van de zaal is, met vrijwilligers en de vader van John, eigenhandig ontworpen en ingericht. Zo werd onder andere de dansvloer lat voor lat zelf gelegd. In november ‘87 was de zaal klaar voor gebruik (lastig als het seizoen in september begint).

In 1988 werd met behulp van de gebroeders van Leeuwen (Piet en Frans), destijds ook leerlingen, de huidige bar gebouwd in de originele ‘balzaal’. Leuk weetje: de hele bar is met meerdere lagen boot-lak (!) afgewerkt. Zo gaat de houten bar al jaren mee.
Later werden de gang en de garderobe nog aangepakt (dank aan John Linnenbank). Bovendien werden op de bovenverdiepingen van het pand een aantal appartementen gerealiseerd.

Natuurlijk is er door de jaren heen nog veel meer geklust dan hier beschreven staat. In een monumentaal pand ben je nooit ‘uitgeklust’. Dit was een hele beknopte versie van het ontstaan van ons danspaleisje.

Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op of schrijf je gelijk in!